Към съдържанието

Звездопад

Wish upon a star (Stars Falling from the Sky)

Джин Палканг е 25-годишна развейпрах и кокона, която споделя един покрив с родителите си и петимата си по-малки братя и сестри. Тесният дом, вечната липса на храна и пари са постоянна грижа на семейство Джин и Палканг не прави нищо, освен да обвинява родителите си, задето са осиновили толкова много деца. Вместо да помогне с нещо, Палканг е посветила последните пет години от живота си в безплодна любов към студенокръвен, алкохолизиран и костюмиран егоцентрик. Любов, която ѝ е донесла единствено огромни дългове.

Палканг работи в известна застрахователна компания, където Уон Кангха, мъжът на нейните мечти, е главен адвокат. Жесток и праволинеен, той не се трогва от сълзите и молбите на жената на последната си жертва. Или поне така изглежда. Докато през деня Кангха печели за компанията, като не изплаща застраховки, улавяйки се за юридически сламки, то през нощта се налива в близкия бар, надявайки се да удави предсмъртните стонове на съвестта си.

Когато не го замерват с яйца пред сградата на компанията, Кангха живее с по-малкия си брат и ненормалния си племенник. Виждайки, че домът им има остра нужда от женска ръка, Кангха предлага на брат си да намерят помощница – шанс, за който Палканг се улавя на мига. Жадувайки да направи силно впечатление на адвоката и да му помогне да проумее, че именно тя, и никоя друга, е любовта на живота му, Палканг се конти часове във фризьорския салон, вместо да гледа братята и сестрите си. Точно тогава колата на родителите им бива блъсната от камион и те умират на място.

На следващия ден Палканг се оказва не само сирак, но и настойник на пет малки деца. Проблемите обаче не спират до тук. Скоро след погребението става ясно, че родителите им нямат застраховка и семейството остава без пари. Гонят ги от дома им, за да покрият част от дълговете, а после ги гонят и от мотела, в който отсядат, защото бебето непрестанно плаче. Дори в сауната хората се цупят и мусят. Палканг взима отчаяното решение все пак да иде в дома на адвоката като домашна помощница, а после тайно да вкара братята и сестрите си.

Отричайки се от любовта си към Кангха, Палканг реже косите си и слага начало на поредица от недоразумения, в които хем опитва да скрие децата, хем да се престори, че може да готви, но че някакво непредвидено обстоятелство все успява да осуети намеренията ѝ. При всяка възможност тя топи най-безсъвестно ненормалния племенник, който изпитва огромни затруднения да се защитава заради алкохолния си делириум.

Въпреки усилията си обаче, братята и сестрите на Палканг биват разкрити и първата мисъл на адвоката е безмилостно да ги изгони от дома си. Безстрашна, но все така глуповата и наивна, Палканг се изправя срещу Кангха и успява да си извоюва един месец, през който да събере пари и да намери постоянно жилище за себе си и децата. За това време обаче леденостуденият тартор постепенно започва да се привързва към Безполезната Палканг и петте деца, които се оказват далеч по-съобразителни от нея и решават да я сватосат с някой от тримата мъже в дома.